El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

Συχνές Ερωτήσεις
ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus
Συχνές ερωτήσεις

 

  1. Απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία του εξεταζόμενου για τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο BIO CARE;


2. Ποια η διαφορά ανάμεσα στο διακοιλιακό και το διακολπικό-ενδοκολπικό υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας ;

 

 

1. Απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία του εξεταζόμενου για τις εξετάσεις
που πραγματοποιούνται στο BIO CARE ;

 

Για ορισμένες από τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο BIO-CARE, απαιτείται ειδική προετοιμασία προ της εξέτασης.

 

Στη σελίδα αυτή αναφέρονται οι οδηγίες τις οποίες ο εξεταζόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει, εκτός αν ο θεράπων ιατρός συστήσει διαφορετικά.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να συμβουλευτείτε το προσωπικό του BIO-CARE είτε τηλεφωνικώς, είτε στο χώρο του διαγνωστικού κέντρου κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

 

1.1 Μικροβιολογικό Τμήμα

 

Παρ‘ ότι για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο δεν απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία, ορισμένες από τις βιοχημικές εξετάσεις που αφορούν το μεταβολικό προφίλ του εξεταζόμενου (σακχαρον αίματος, τριγλυκερίδια κ.τ.λ.) επηρεάζονται από την πρόσφατη κατανάλωση τροφής. Ως εκ τούτου, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να προσέρχεται για αιμοληψία κατόπιν νηστείας 12 τουλάχιστον ωρών προ της εξετάσεως.

 

Επιπλέον, για ορισμένες εξειδικευμένες μικροβιολογικές εξετάσεις (π.χ. ορμονολογικές), απαιτείται ειδική προετοιμασία, και αιμοληψία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Στην περίπτωση αυτή, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει της οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

 

1.2 Δοκιμασία κοπώσεως επί κυλιομένου τάπητα

 

Συνιστάται η διακοπή των β-αναστολέων 3 μέρες προ της εξετάσεως εκτός αν ο θεράπων ιατρός συστήσει διαφορετικά.

 

Επιπλέον, για δική σας διευκόλυνση, προτιμάται να έχετε άνετη ενδυμασία.

 

1.3 Σπινθηρογράφημα καρδιάς :

 

  • Για το σπινθηρογράφημα καρδιάς την ημέρα της εξετάσεως απαιτείται να μην έχετε πιει καφέ, σοκολάτα, coca–cola ή οινοπνευματώδη. Θα μπορούσατε να πάρετε ένα ελαφρύ πρωινό εάν σας είναι απαραίτητο (προτιμήστε να το αποφύγετε).

 

  • Μην καπνίσετε.

 

  • Ενημερώστε μας εάν είστε έγκυος ή έχετε αλλεργίες.

 

  • Συνεχίστε να παίρνετε τα φάρμακά σας εκτός και αν ο θεράπων ιατρός σας, δώσει διαφορετική εντολή.

 

  • Να προσέλθετε εγκαίρως στο ραντεβού σας με άνετη-αθλητική ενδυμασία για τη δοκιμασία κοπώσεως.

 

1.4 Holter καρδιάς – Holter αρτηριακής πιέσεως

 

Συνιστάται να φοράτε μια λεπτή κοντομάνικη μπλούζα κάτω από τα ρούχα σας, την οποία και δεν θα βγάλετε για ολόκληρο το χρονικό διάστημα (24-ωρο ή 48-ωρο) που θα έχετε τοποθετημένη επάνω σας τη συσκευή της εξέτασης.

 

1.5 Υπερηχοτομογράφημα άνω κοιλίας :

 

Για το υπερηχοτομογράφημα άνω κοιλίας η προετοιμασία περιλαμβάνει νηστεία 8-10 ωρών πριν την εξέταση (ελαφρύ μη λιπαρό γεύμα 8-10 ώρες πριν) και όχι αφεψήματα, όπως τσάι ή καφές, πριν την εξέταση.

 

1.6 Υπερηχοτομογράφημα κάτω κοιλίας:

 

Για το υπερηχοτομογράφημα κάτω κοιλίας (ελάσσονος πυέλου) η προετοιμασία περιλαμβάνει πλήρωση της ουροδόχου κύστεως πριν την εξέταση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λήψη 5-8 ποτηριών νερού μία ώρα πριν την εξέταση, ενώ ο εξεταζόμενος πρέπει να κρατήσει γεμάτη την ουροδόχο κύστη μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση.

 

1.7 Λοιπά υπερηχοτομογραφήματα – Triplex

 

Για τα υπερηχοτομογραφήματα τραχήλου, θυρεοειδούς, μαστών, οσχέου και triplex αγγείων, δεν απαιτείται προετοιμασία.


 

2. Ποια η διαφορά ανάμεσα στο διακοιλιακό και το διακολπικό-ενδοκολπικό υπερηχογράφημα
κάτω κοιλίας ;

 

Το υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας – ελάσσονος πυέλου στη γυναίκα, είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη εξέταση η οποία πραγματοποιείται για να ελεγχθούν η ουροδόχος κύστη και τα έσω γεννητικά όργανα (μήτρα, ωοθήκες), ενώ σε περίπτωση εγκυμοσύνης ελέγχονται επιπλέον οι ανατομικές δομές και λειτουργίες του εμβρύου και του πλακούντα.

 

Η εξέταση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους :

 

α) διακοιλιακά-υπερηβικά

β) διακολπικά-ενδοκολπικά

 

Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλή του υπερηχοτομογράφου (ηχοβολέας) τοποθετείται πάνω στην κοιλιά της εξεταζόμενης ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο ειδικός ηχοβολέας τοποθετείται εντός του γυναικείου κόλπου. Και οι δύο μέθοδοι έχουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα και πλειονεκτήματα και πολλές φορές λειτουργούν συμπληρωματικά.

 

Πιο συγκεκριμένα, το διακολπικό υπερηχοτομογράφημα χρησιμοποιεί υπερήχους υψηλότερης συχνότητας, με αποτέλεσμα να προσφέρει καλύτερη απεικόνιση των ωοθηκών, της μήτρας και του ενδομητρίου καθώς και εικόνες υψηλότερης ευκρίνειας στην αρχή της κύησης και σε παχύσαρκες γυναίκες. Έχει, όμως, μειωμένο εύρος και βάθος απεικόνισης και πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό, γυναικολόγο ή ακτινολόγο.

 

Το διακοιλιακό υπερηχοτομογράφημα είναι μια εξέταση ρουτίνας που προσφέρει μεγαλύτερο εύρος κα βάθος απεικόνισης της ελάσσονος πυέλου. Γι’ αυτό το λόγο έχει αυξημένη διαγνωστική αξία σε εκτεταμένες βλάβες της περιοχής, καθώς δύναται να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το εύρος και το βάθος της επέκτασής τους. Χρειάζεται, όμως, ειδική προετοιμασία που αφορά πλήρωση της ουροδόχου κύστεως προ της εξέτασης, ενώ πιθανόν να αποδώσει εικόνες μειωμένης ευκρίνειας σε παχύσαρκες γυναίκες.

 

Σε κάθε περίπτωση, η εξεταζόμενη θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον θεράποντα ιατρό της, ο οποίος και θα της υποδείξει ποιο είδος εξέτασης είναι το καταλληλότερο για την ίδια.

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

Web-offers